3 de març 2011

Una habitació dedicada exclusivament al modelisme

Tothom que tingui el luxe de poder expropiar una habitació, per dedicar-la al modelisme, jo li recomano, que no es limiti només a donar la volta a l'habitació, amb forma de rectangles.
Qualsevol que accepti que per anar a jugar al tren s'hagi d'ajupir, o alguna inquietud d'aquestes, el millor és donar la volta a l'habitació, però que només quedi el forat necessari el mig per poder estar-nos-hi nosaltres, els que hi haguem d'estar, en el meu cas som 3.
Això aguarda una experiència única-"sensacions ferroviaries", impossibles de sentir amb un altres tipus de maqueta. La falta de accessibilitat, s'arregla amb una part llevadíssa, amb els problemes que tota aquesta part han de ser objectes ben clavats, ja que sinó cauria tot.
El millor de tot, és que hi hauria de quebre tot, però depèn de les mides de l'habitació.
El projecte que us proposo, no és tal altra que una maqueta en un garatge de grans dimensions, que s'anirà fent de forma modular-mòduls de grans dimensions-, on hi quebria des de 2 estacions principals intermodals, 2 de muntanya, una línia de passatgers de doble via, una de mercaderies, una mina, una ciutat amb el seu tramvia, un poble de muntanya, grans viaductes, un polígon industrial amb un tramvia que portaria les mercaderies a cada fàbrica.
Grans muntanyes, funicular, cremallera, telefèrics,...

El tràfic de mercaderies, per exemple seria: la "refineria dóna petroli a la planta química, els granulats que s'hi elaboren, es porten amb el tramvia de mercaderies, es porten al port i a la fundició, que els elements que s'elaborin es transportaran amb el tramvia de mercaderies a la estació on agafaran un tren de mercaderies que els portarà a l'altra estació. Els minerals de la mina, es transportaran amb un tren de mercaderies cap a l'estació de mercaderies, on un majorista, compraria els elements que damanés.
Un modelista, que volgués trens llargs, jo no li recomenaria fer aquest circuit perquè es trobaria que no li agradria perquè no n'hi queben més que uns 5-8 vagons més la locomotora, però amb un ampli ventall de possibilitats i una diversió infinita, que en el meu cas pesa més que tenir trens molt llargs, a més el meu pressupost no és gaire elevat, i m'inpedeix comprar molt sovint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada